Aktuellt datum och tid: lör 22 sep 2018, 15:14


Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 3 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Svagt ljus elektronisk tändning
InläggPostat: tor 10 apr 2014, 09:22 
Lärling
Lärling
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 24 okt 2006, 00:20
Inlägg: 306
Ort: Linnéstaden, Göteborg
Det var länge sedan jag postade en fråga här, men för framtida sökningar kan kanske den här frågan (och eventuella svar) kan glädja någon.
I min TV3 sitter det en DL200-motor med BGM-tändning och SIL-svänghjul, Ducati CDI och regulator. Funkar svinfint, men ljuset har blivit svagt. Trodde att det var kabeln på regulatorn som hade dålig kontakt, men har kollat alla anslutningar (även i styrhuvudet) och klämt till flatstiften.
Kan det vara regulatorn i sig som är dålig?
Vad kan det annars vara för anledning till att ljuset, både fram och bak, får för lite ström?
Motorn går som vanligt gott och startar lika gott.
Bilaga:
DSC_1823.jpg
DSC_1823.jpg [ 43.91 KiB | Visad 1385 gånger ]

Bilaga:
DSC_2289.jpg
DSC_2289.jpg [ 55.87 KiB | Visad 1385 gånger ]

Bilaga:
DSC_2302.jpg
DSC_2302.jpg [ 58.77 KiB | Visad 1385 gånger ]

_________________
/Peter Sundfeldt

1958 TV175
1959 Touring GL 150 (200)
1964 Li 125 Special (256)
1965 TV 175 (200)
1970 DL125 (200)


Upp
Offline Profil  
 

Dela på:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Tuenti TuentiShare on Sonico SonicoShare on FriendFeed FriendFeedShare on Orkut OrkutShare on Digg DiggShare on MySpace MySpaceShare on Delicious DeliciousShare on Technorati TechnoratiShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+

 Inläggsrubrik: Re: Svagt ljus elektronisk tändning
InläggPostat: tor 10 apr 2014, 11:30 
Entusiast
Entusiast

Blev medlem: mån 12 feb 2007, 22:52
Inlägg: 188
Ort: Sweden
mät spänningen ut ur regulatorn i första hand och sedan spänningen vid lampan.
har du spänningsfall här så är jord eller ljusomkopplaren problemet
ifall du inte har högt spänningsfall, men låg spänning så är väl primärspänningen eller regulatorn problemet

har det blivit svagt, eller är det med dessa komponenter det ger svagt ljus?

jag hade problemet att för stor spalt mellan tändplatta och svänghjul gav för lite spänning (då till tändspolen eftersom jag inte bryr mig om ljuset)

_________________
//Vespa saxomatkoppling till salu...
Ring efter kl...


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Svagt ljus elektronisk tändning
InläggPostat: tor 10 apr 2014, 11:43 
Lärling
Lärling
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 24 okt 2006, 00:20
Inlägg: 306
Ort: Linnéstaden, Göteborg
Jo, det blir att ta fram multimetern och hoppas att jag hanterar den rätt. Alltid lite osäker på den. Men det ska jag klara. Har ju tyvärr inte en Fluke, utan en tysk okänd.
Det har varit bra och starkt med de här komponenterna, men har plötsligt blivit svagt.

_________________
/Peter Sundfeldt

1958 TV175
1959 Touring GL 150 (200)
1964 Li 125 Special (256)
1965 TV 175 (200)
1970 DL125 (200)


Upp
Offline Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 3 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010