Aktuellt datum och tid: tor 24 sep 2020, 03:13


Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 17 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Vespa Touring-61
InläggPostat: tor 09 jan 2020, 18:47 
Nybörjare
Nybörjare

Blev medlem: ons 08 jan 2020, 20:26
Inlägg: 12
Hej.
Jag håller på och hjälper en kompis med hans touring-61. Jag har bytt stator, tändspole och ljusreglaget. Bakljus, bromljus och parkeringslyse fungerar, men inte hel och halvlyse. Någon som har tips vad det kan bero på? Lampan är hel. Jag har kopplat kablarna från statorn mot motsvarande färger i kopplingsplinten. Vid ljusreglaget har jag kopplat enligt schema. Bifogar bild på kopplingsplinten.


Bilagor:
IMG_3723.JPG [323.61 KiB]
Nerladdad 10 gånger
Upp
Offline Profil  
 

Dela på:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Tuenti TuentiShare on Sonico SonicoShare on FriendFeed FriendFeedShare on Orkut OrkutShare on Digg DiggShare on MySpace MySpaceShare on Delicious DeliciousShare on Technorati TechnoratiShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+

 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: fre 10 jan 2020, 11:15 
Trollkarl
Trollkarl
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 20 sep 2005, 21:13
Inlägg: 1691
Ort: Sweden
Svårt att säga. Du har ingen bild på tändplattan/statorn och på baksidan av ljusomkopplaren?


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: fre 10 jan 2020, 11:18 
Nybörjare
Nybörjare

Blev medlem: ons 08 jan 2020, 20:26
Inlägg: 12
Ska fixa bild på omkopplaren och statorn. Vilken färg är det troligtvis som är matningen från statorn till belysningen? Gul?


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: fre 10 jan 2020, 11:58 
Trollkarl
Trollkarl
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 20 sep 2005, 21:13
Inlägg: 1691
Ort: Sweden
Brukar vara gul och grön. Blå bromsljus.


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: fre 10 jan 2020, 13:03 
Nybörjare
Nybörjare

Blev medlem: ons 08 jan 2020, 20:26
Inlägg: 12
Statorn är en sån här https://emscooters.se/vespa/elsystem/ta ... tor/stator.
Bifogar bild på omkopplaren.


Bilagor:
IMG_3724.JPG [258.97 KiB]
Nerladdad 8 gånger
Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: fre 10 jan 2020, 22:18 
Nybörjare
Nybörjare

Blev medlem: ons 08 jan 2020, 20:26
Inlägg: 12
Gul OCH grön? Hur kopplas det då? Är det separat matning till fram och baklyse??


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: fre 10 jan 2020, 23:08 
Trollkarl
Trollkarl
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 20 sep 2005, 21:13
Inlägg: 1691
Ort: Sweden
Det sitter två ljusspolar på tändplattan. Och eventuellt en liten till bromsljus. Gul brukar gå via tutan och sedan upp till omkopplaren. Grön direkt till omkopplaren.


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: lör 11 jan 2020, 11:11 
Nybörjare
Nybörjare

Blev medlem: ons 08 jan 2020, 20:26
Inlägg: 12
Tack Paka för informationen. Kan du se något uppenbart felkopplat på de bilder jag bifogat?


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: lör 11 jan 2020, 12:52 
Trollkarl
Trollkarl
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 20 sep 2005, 21:13
Inlägg: 1691
Ort: Sweden
Nej, jag ser inget uppenbart. Frågan är väl kanske var den där vita kabeln kommer ifrån på tändplattan. Du får nog mäta.


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: lör 11 jan 2020, 15:47 
Nybörjare
Nybörjare

Blev medlem: ons 08 jan 2020, 20:26
Inlägg: 12
Jag bytte plats på svart/blå och grön. Status just nu: Nu fungerar hel och halvljus, tuta samt bromsljus. Inte baklyse. Däremot när jag switchar över på omkopplaren så lyser parkeringslyse och baklyse. Tutan fungerar då ej. Knepigt värre...


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: lör 11 jan 2020, 15:52 
Trollkarl
Trollkarl
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 20 sep 2005, 21:13
Inlägg: 1691
Ort: Sweden
Knepigt. Såg rätt ut som det var uppe vid omkopplaren. Kolla att det verkligen kommer ström från den vita vid motorn. Eller sätt tillbaka grön och gulsvart vid omkopplaren och testa att sätta den gulsvarta vid motorn på samma skruv som den gula.


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: lör 11 jan 2020, 16:21 
Nybörjare
Nybörjare

Blev medlem: ons 08 jan 2020, 20:26
Inlägg: 12
Den vit/svarta som kommer från motorn är nu kopplad ihop med den gul/svarta som går upp till omkopplaren. När du skriver gulsvart gissar jag att du menar blå/svart? Det var grön och blå/svart jag bytte plats på uppe vid omkopplaren.


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: lör 11 jan 2020, 17:25 
Trollkarl
Trollkarl
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 20 sep 2005, 21:13
Inlägg: 1691
Ort: Sweden
Ok, läste fel. Svart vid omkopplaren går nog till bakljus och blå eventuellt till hastighetsmätaren. Jag menade att du kunde testa att sätta tillbaka dem och sedan flytta den gula vid motorn som nu sitter ihop med en vit till den andra gula. Menar bara att jag inte känner igen vit från tändplattan, visst kan det kan vara ström från en av spolarna men också jord.


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: lör 11 jan 2020, 17:33 
Nybörjare
Nybörjare

Blev medlem: ons 08 jan 2020, 20:26
Inlägg: 12
Tack! Testar i morgon:-).


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: sön 12 jan 2020, 14:34 
Nybörjare
Nybörjare

Blev medlem: ons 08 jan 2020, 20:26
Inlägg: 12
Jag testade nu att skifta tillbaka uppe vid omkopplaren, dvs grön på 2 och blåsvart på 1, samt även då gul från motorn ihop med gulsvart och gul på kabelstammen. Då fungerar ingenting. Mätte på vitsvart från motorn och där finns ingen spänning med motorn igång. Jag antar att grön uppe vid omkopplaren måste sitta på 1 då grön är matningen från spolen och 1 på omkopplaren är så att säga strömfördelaren till allt ljus och tuta. Märker också när jag kopplat grön på 1 och blåsvart på 2 lyser parkeringslyse och baklyse väldigt starkt vilket indikerar att det är något fel gissar jag.


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: sön 12 jan 2020, 14:38 
Nybörjare
Nybörjare

Blev medlem: ons 08 jan 2020, 20:26
Inlägg: 12
Mätte på kablarna från motorn och jag har 6 v på gul, grön och röd. 20 volt på blå och 0 volt på vitsvart,


Upp
Offline Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vespa Touring-61
InläggPostat: mån 13 jan 2020, 09:36 
Trollkarl
Trollkarl
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 20 sep 2005, 21:13
Inlägg: 1691
Ort: Sweden
Om du inte har någon ström på vit så är det ju antagligen jord från tändplattan. 1 är som sagt matning till bakljus. Svårt att säga när man inte vet hur kablarna går, din har väl antagligen haft batteri? I så fall har du sladdar innanför vänster kåpa, och hur är de ihopkopplade? Nåt blir antagligen kortslutet när du kopplade på den gula som tidigare satt ihop med vit.
/P


Upp
Offline Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 17 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010