SS18 Höglandet Cannonball Scooter Race

2018-05-18 - 2018-05-20 Göteborg Race Kommentarer: 0

Lambretta Club Göteborg och Burnin’ Aces Scooter Club arrangerar stolt SS18 Höglandet Cannonball Scooter Race

När: 18-20 maj 2018

Var: Någonstans på Sydsvenska Höglandet, där mörkret och stillheten möts. Där skogen står tät, där troll och oknytt bland flyttblock och träd – eller för all del den täta sakrala stämningen i området – vakar över alla riders mot skogsvägarnas faror.

Hur: Där, i ett vårligt rus med det nordiska ljuset närvarande, men ändå med en mörk krydda, där skär SS18 Höglandet genom landskapet på ödsligt slingrande småvägar, med oväntade möten och rejsiga undertoner.

Första start fredag 18/5 2030 hrs, förarsammanträde och kvällsfika 1900 hrs.
Målgång i småländskt mörker med nattamat, brasa och stärkande drinks. This is one of those damned driving events, but please, do feel free to drink yourself to deep sleep if necessary.

Lördag 19/5 är det lite sovmorgon, andra starten går 1000 hrs, förarsammanträde 0900 hrs. Lunchfönster 1300 hrs-1500 hrs enligt roadbook. Målgång med ljus, eld och musik. Kalasmiddag med prisvärd bar i skön, rustik och lantlig miljö i privat regi.

Anmälningsfönstret på adressen highlands.cannonball2018@gmail.com är öppet från den 12:e mars till den 31:a mars. Denna anmälan publiceras i ett event på Facebook och på Svenska Scooterklubbens hemsida. Avgiften är 900:- per deltagare, betalning via Swish 0705-929141 (Jens Clausen) eller Nordea 3016 04 64633. För betalning från utlandet kontakta scooterdaddy@telia.com.

Svenska Scooterklubben sponsrar sina medlemmar med 100:-, deltagaravgiften för medlemmar i SSK är därmed 800 :-. Ange medlemsnummer i anmälan.

När avgiften är betald är platsen konfirmerad. Slutinstruktion kommer via mail till konfirmerade lag två veckor före start.

I övrigt ingår två övernattningar med vandrarhemsstandard, två frukostar, nattamat fredag och en kalasmiddag på lördagen. Racebags med erfoderligt innehåll och mellanmål.

Anmälan ska innehålla:
Lagnamn
Namn på riders
Telefon
Mail
Matpreferens och eventuella allergier
Scootermodell

Startnummer 1 är vikt för det senaste vinnarlaget i det senast arrangerade CBSR, i övrigt redovisas lag i takt med att anmälan inkommer.

Max antal tävlande är 70 personer, det vill säga 35 lag. I övrigt är reglerna som vanligt enkla. 2 tävlande per lag, 1 person per scooter. Tävlingsklasserna är fria, variatordrivning är välkommet och tillåtet, men det är en roligare utmaning med gammalt växlat skit och arrangören vill därför ändå uppmuntra till att köra med dylikt.

Första stinten sker alltså i mörker, om än i ett försommarljust Småland. Deltagare uppmanas därför att ha god ordning på scooterns belysning, dessutom är en bra personlig belysningsutrustning att rekommendera.

All körning sker på egen risk, arrangören frånsäger sig allt ansvar därvidlag.

Dedikerad publik är välkommen när basen är offentlig, men övernattning och kalasmiddag kan inte erbjudas av arrangören.

Annonsera, ej inloggad