Om oss

VILKA ÄR VI?

Lite om oss

Svenska Scooterklubben, eller kortare SSK, är klubben du ska vara med i om du har en scooter, gillar scootrar eller funderar på att skaffa en scooter.

Vi är en stor mix av människor som förenas i vårt stora intresse för tvåhjulingar med små hjul, täckta karosser och vackra linjer Här är du välkommen oberoende av vem du är och vilket scootermärke du har eller kör – klassiska , moderna, 2-taktare, 4-taktare, manuellt växlade, automatare, ombyggda eller i originalskick… – alla får plats och kan ta del av gemenskapen. Dock ska det sägas att hos många finns ett extra stort hjärta för italienska klassiska plåtscootrar.

Klubben är ideell, politiskt obunden och tar avstånd från alla former av diskriminering och kränkningar – så enkelt är det.

SSK bildades 1993 och har drygt tusen medlemmar spridda över hela landet och även utomlands. Via oss kommer du i kontakt med likasinnade, får köp/sälj/mektips eller hittar någon i närheten som vill hänga med ut på en runda. Vår fantastiska klubbtidning Scooteristen kommer ut 4 ggr/år och är alltid lika läsvärd.

På många håll i landet finns lokalklubbar som ses regelbundet, ordnar större träffar eller bara tar en fika när andan faller på. Tveka inte att ta kontakt om du bor i närheten

Jag hoppas att få se dig som medlem i Svenska Scooterklubben och att vi ses ute på vägarna

Henrik Börjeson, Ordförande SSK

Vår målsätning?

  • främja intresset för scootrar, gamla och nya, standard och ombyggda
  • värna scooterhistorien i Sverige
  • fungera som ett nätverk mellan scooterintresserade i alla åldrar i hela Sverige
  • inspirera till bildandet och driften av lokala klubbar eller sektioner inom SSK
  • stödja och inspirera dessa klubbar och sektioner att arrangera lokala och nationella träffar
  • bidra till trafiksäkerheten genom att informera om scooterförares rättigheter och skyldigheter i trafiken

Styrelsen

Information kommer inom kort.